Igenis van longboardbűnözés!

Tbg
életmód
2013 május 02., 07:45

Elloptak egy longboardot a VII. kerületi Ankertből, írta ki a kétségbeesett tulajdonos a Facebookra vasárnap. Aki esetleg nem tudná, a longboard egy hosszabb fajta gördeszka, amely nagyobb távok megtételére, száguldozásra való, ellenben az ugrándozásra, és trükkök kivitelezésére alkalmas kisebb testvérével. A longboard pár éve itthon is egyre népszerűbb, a biciklis forradalom után nemsokára a longboard is áttörheti a kritikus küszöböt.

Két baj van vele: 1.)  Elég drága (a menőbbek 60-70 ezer forinttól felfele). 2.) Nagy mérete miatt nem lehet zsebre tenni, ezért könnyen a tolvajok kezére juthat, ha tulajdonosa mondjuk szórakozni megy és elkezd önfeledten viselkedni. De mit tehetünk a bűnözők ellen? Hogyan lehet lelakatolni egy darab deszkát, amin nincs váz, mindössze négy kerekecske?

Nyomás a fegyverboltba!

longboardlock

Némi keresgélés után kiderült, hogy kifejezetten longboardra való lakat nincs, de legalábbis nem árul a longboardbolt (Wakeshop), amit felkerestünk. Itt egyébként azt tanácsolták, hogy fokozottan figyeljünk a longboardunkra, a szórakozóhelyeknek pedig azt tanácsolták, szereljenek longboardhoz való polcot a biciklitárolóikba, ami így néz ki. Míg a fejlesztés elkezdődik a több száz belvárosi kocsmában, itt a gyors segítség.

Az élelmes és a longboardkultúrában pár évtizednyi előnnyel rendelkező amerikaiak már rájöttek a megoldásra: a kézi fegyverek lezárásához használt acélsodronnyal szerelt lakat alkalmas lehet arra, hogy a felfüggesztésnél áthurkolva egy sima biciklitárolóhoz, neadjisten egy parkolni tilos tábla oszlopához rögzítsük a deszkát.

Egy Bartók Béla úti fegyverboltot felhívva az is kiderült, létezik a műfaj, náluk most épp nincsen, de szokott lenni. Drága longboardosok, érdeklődjenek a fegyverboltok környékén!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.