A többség leváltaná az elméleti ideális jófejpártra a Fideszt

POLITIKA
2013 május 06., 17:12

Csak éppen a létezőkre nem. A Medián friss felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka mondta azt, hogy kormányváltást szeretne 2014-ben és csak 33 százaléka azt, hogy nem. A kérdés viszont nem így lesz feltéve, amit az is jól mutat, hogy a kormányváltás támogatóinak 37 százaléka nem talál magának pártot. Összességében a megkérdezettek 35 százaléka nem támogat egy pártot sem. További megállapítások:

  • A Fidesz támogatottsága 29 százalék a teljes népesség körében
  • Az MSZP-é 13, a Jobbiké 11, az Együtt 2014-é 7, az LMP-é és DK 2-2
  • 10-ból 3 ember értékeli jónak a kormány munkáját
  • Közben javult a közhangulat, 64 százalék szerint mennek rossz irányba a dolgok az országban, de ez az arány tavaly júniusban 80 százalék volt
  • A legnépszerűbb politikus továbbra is Áder János, egyedül őt szereti a megkérdezettek legalább 40 százaléka (48)
  • Őt követi Varga Mihály, majd Orbán Viktor, Kósa Lajos és Pokorni Zoltán, az utolsó Hoffmann Rózsa 12 százalékkal
  • Bajnai Gordon és Mesterházy Attila népszerűsége is csökkent, a Medián szerint azért, mert egymással voltak elfoglalva

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.