Csak az Orbán-lány pályázatának értékelése nyilvános

POLITIKA
2013 május 10., 04:28
  • Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Ráhel megnyerte az állami Magyar Turizmus Zrt. szakdolgozati pályázatát "Újszerű témaválasztás" kategóriában
  • Ráhel, a könnyűzenei fesztiválokról írt, a maximális 50-ből 47 pontot kapott, dolgozatát nyilvánosságra hozta, a díjat saját témavezetője adta át neki
  • Orbán Ráhel nem vette fel a díjjal járó pénzösszeget, és azt mondta, szakdolgozatát az egyetem küldte a pályázatra
  • Molnár Dániel ugyanebben a kategóriában indult
  • Molnár a Lokáció alapú közösségi tevékenységek turisztikai hatásairól írt (Foursuare és Geocaching)
  • A Magyar Turizmus Zrt. sem pályázatának értékelését, sem az arra adott pontszámot nem árulta el neki

Egy meglepő véletlen folytán szakdolgozatom megmérettetett Orbán Ráhelével szemben, és könnyűnek találtatott. Tanultam belőle.

Ennyit posztolt Molnár Dániel a Facebookra, miután kiderült, hogy a Magyar Turizmus Zrt. (MT) pályázatán Orbán Viktor miniszterelnök lánya volt a befutó.

Molnár Dániel

Molnár elég menő témában, a geocaching mozgalommal és a mobilos Forsquare alkalmazással kapcsolatban végzett saját kutatást. Többek között azt vizsgálta, hogy hol, hányan és hogyan használják ezeket, illetve hogy milyen hatásuk lehet a magyarországi turizmusra, vendéglátásra.

Egyébként nem ez az egyetlen "innovatív" projektje, benne van például az otthonterkep.hu fejlesztésében is.

A bírálatot nem küldjük meg

Miután kipattant, hogy a miniszterelnök lánya egy állami cég pályázatán nyert, a Magyar Turizmus tisztázni akarta a kínos helyzetet. Közleményben tudatták, hogy milyen szempontok alapján zajlott a pályázatok elbírálása, és azt is, hogy Orbán Ráhel a maximális 50-ből 47 pontot kapott.

Az effajta nyilvánosság viszont csak a kormányfő lányának jár.

Molnár ugyanis levelet küldött az MT illetékeseinek. Azt kérte tőlük, hogy küldjék el neki saját pályázatának értékelését.

Az első levelet a Turizmus Zrt. kutatási irodájat nem méltatta válaszra, a másodikat (amin cc-n már a 444 is rajta volt) igen.

Kérem ne haragudjon, hogy nem reagáltam eddig! A bírálatot nem szoktuk megküldeni a pályázóknak, erre nincs sajnos lehetőség.

Molnárt egyébként nem kavarta fel különösebben az ügy. Elmondta, hogy Kodolányi János Főiskola szakdolgozati versenyén szerepelt jól a munkája, és Ráhelhez hasonlóan az övét is a főiskola küldte el a Magyar Turizmus pályázatára. Az pedig tényleg nem bántja, hogy nem nyert, de azért az értékelést szívesen megnézné.

levelezés

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.