Volt polgárőr gyilkolt Szolnokon

bűnügy
2013 május 27., 10:25

A szoljon.hu információi szerint lelőttek egy vállalkozót Szolnokon, a Hunyadi utcában. Egy olvasónk beszámolója szerint még tart a helyszínelés, a közeli adóhivatalba érkező vendégek azt sem tudják, hogy ott korábban lövöldözés volt. A megölt férfi vállalkozó volt.

A rendőrség a gyilkosság elkövetésével a szolnoki Tinter István volt polgárőrt gyanúsítja, ellene elfogatóparancsot adtak ki. Tinter robogóval hajtott el a gyilkosság helyszínéről. 50 év körüli alacsony férfi, lenőtt göndör hajjal.

photo_camera police.hu

Ismert vállalkozó

A szoljon.hu szerint az "ismert vállalkozó" saját otthonában gyilkolták meg, miután egy férfi autóvásárlásra hivatkozva bejutott az épületbe. A vállalkozó azonnal meghalt, felesége viszont elmenekült, és a közeli hivatalban kért segítséget. Őt is megütötte a támadó, könnyebben sérült meg, jelenleg kórházban ápolják,

A szolnok.fm honlapján közben megjelent egy bejegyzés:

Tart a helyszínelés. Egyelőre semmiféle rendőrségi közlemény nem látott napvilágot. Találgatjuk, vajon mi történt. Azt itt mindenki tényként kezeli, hogy „Tibort” agyonlőtte egy ismeretlen. „Tibor” halott. Az adóhivatalban rendben folyik a munka, a most érkező ügyfelek semmiről nem tudnak. Arról végképp nem, hogy két és fél órája úgy száz méterre innen valaki lövöldözött. A gyilkosság hírét hivatalosan nem erősítették meg.

A gyilkosság tényét megerősítette a Jász-Nagykun-Szolnoki Megyei Rendőr-főkapitányság, de részleteket későbbre ígértek.

Kommandósok keresik a gyilkost

Interneten elkezdett terjedni a hír, hogy már el is kapták a feltételezett elkövetőt, de ezt a rendőrség cáfolta.

A szolnoki Aktív Rádióból az derült ki, hogy félpályás útlezárás van a környéken, a városban pedig nagyfokú ellenőrzésekre kell számítani. A rendőrségi sajtótájékoztatón pedig azt jelentették be, hogy a TEK kommandósai keresik a férfit.

Az iszolnok.hu-ra közben részletes beszámoló érkezett az eseményekről:

9.15

Egy véres fejű asszony, középkorú lehet, rohan be az előcsarnokba. Zihál, halott fehér az arca és összefüggéstelenül beszél, félig kiabál.

-..Üldöznek..egy férfi…azonnal hívják a rendőrséget…fegyver van nála….kérem….hívják a rendőröket!

A biztonsági őrök értetlenkednek.

- Nyugodjon meg asszonyom. Mi történt?

Valaki zsebkendőt ad a vérző fejű, jól öltözött, negyvenes asszonynak. Már telefon van nála, valakinek magyaráz.

- Az autót jött megvenni…pisztoly, valamilyen kis pisztoly volt nála….a másik kezében gumibot…engem akart megzsarolni vagyis a férjemet, ezért megütött…de én kiugrottam az ablakon…jött utánam, de gyorsabb voltam.

Az asszony vére átüt a zsebkendőn.

Eközben a Szolnok TV-n:

szolnoktv on livestream.com. Broadcast Live Free

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.