Nagy Nemzeti Dohánybolt-térkép nagyobb térképen való megjelenítése

Trafikokra vadászik a Spar

gazdaság
2013 június 13., 19:31
comments 7

Mivel a dohányboltok castingján viszonylag kevés nagy bolt nyert koncessziót, úgy próbálják megoldani, hogy továbbra is lehessen cigit kapni a boltokban, hogy olyanoknak adnak ki üzlethelységet, akik nyithatnak trafikot. A Spar most a saját honlapján kezdte el hirdetni, milyen üzlethelységeket lehet náluk bérelni.

spar

Összesen 46 üzlethelységet hirdetnek, Hajdúszoboszlótól Mohácsig, de Budapesten nincs kiadó boltjuk. A teljes listát itt lehet megnézni, ha esetleg nem talált még üzlethelységet a trafikjának.

A trafikok elosztásával a nagyobb boltok viszonylag rosszul jártak. A boltokon belül ugyanis nem lehet cigit árulni, ezért maximum a butiksorokon tudnak olyan helységeket kialakítani, ami megfelel a törvényi szabályoknak.

budenz3

A trafikok elosztásával voltak már probléma. Ugyan a trafiktörvény eredetileg arra született, hogy a fiatalkorúak egészségét védje, mégis több olyan dohánybolt lesz, ami iskolák mellett nyílik majd meg. Ráadásul lesznek olyan utcasarkok is, ahol egymással szemben nyílik majd trafik, máshol viszont teljes faluk maradnak majd cigi nélkül.

Nem ez az első trafikokra kitalált üzleti modell sem. Már több bank hirdeti a saját, külön dohányboltoknak kitalált hitelkonstrukcióit. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy nem csak a trafikkoncesszióra kell pályázni, hanem dohánytermék-kiskereskedelmi engedélyre is a NAV-nál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.