Tarlós: Nem Tormay Cécile támogatta a numerus clausust, hanem az általa vezetett nőegylet

Budapest
2013 június 15., 10:24

A főpolgármester a Tormay-ügyben egyszerűen nem tud hibázni, most például ezzel a kezdőmondattal írt üzenetet Facebookra. Majd elmagyarázza, hogy Tormay meghalt már egy évvel az első zsidótörvény elfogadása előtt, szóval semmi köze nem lehetett az egészhez.

 Hetven évvel egy nagyon sajnálatos, soha meg nem ismételhető borzalom után állandóan, kétségbeesetten mindenkire ráragasztani az antiszemita jelzőt, aki egy szerencsétlenebbül megfogalmazott mondatot enged ki az éterbe, nem látom sok értelmét.

Teszi még hozzá Tarlós. Majd pedig azt, hogy

 Egyébként is, nem tőlem vagy a Fővárosi Közgyűléstől eredt a javaslat, hogy Tormay Cécile-ről utcát nevezzenek el.

Hanem civil kezdeményezés volt, AZAZ Kerényi Imrétől jött az ötlet, mint ahogy azt a rendező-miniszterelnöki megbízott csütörtök este már be is vallotta. Az utcanév-elnevezésben amúgy is az MTA állásfoglalása lesz a döntő, zárt a főpolgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.