Zenék felemésztő reggelekre - kísérleti szintetizátorok és katarzisok

ZENE
2013 június 23., 05:30

silf-monostorierod

A 444 hosszú éjszakák utáni nyögvenyelős reggeleire időzített hangsorozatában most a kísérleti elektronika és a leállíthatatlan szintetizátorok felől kerestünk menedéket.

A SILF a Farbwechsel kiadó két alapítótagjának oldalprojektje, de igen komolyan véve: a hömpölygő és kikerülhetetlen széteffektezett szintetizátorfutamokban egyszerre van jelen a nyolcvanas évek minden szépsége és valami nagyon modern spontaneitás, nem véletlen, hogy nemrég kijött ep-jük is remek kritikai fogadtatásra talált. Ehhez passzol a rozoga délelőttre összerakott mixük is: legfurább irányokból lassan építkező zajokból építik fel a legvégén bekövetkező katarzist. Tényleg olyan az egész, mint egy nehéz ébredés egy nagyon forró délelőttön.

Dolgaikat meg lehet találni Facebookon és Soundcloudon is, de érdemes követni kiadójuk projektjeit is, Facebookon, Bandcampen és Tumblrn is.

A 444 most már hetedik hete próbálkozik némi enyhülést hozni a nehezen induló hétvégi délelőttökbe. Korábbi kísérleteink rengeteg külön műfajból és irányból itt hevernek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.