Az jobb volt, amikor leszarták a Parlamentet?

POLITIKA
2013 július 10., 15:21

Az nem kérdés, hogy az év politikai tiltakozása a csuklóvastag faszú tüntető a Római-partól.

De vajon befér-e az öt legszórakoztatóbb rendszerváltás utáni politikai akció közé, aminek a közelébe sem jutott például az, hogy a Greenpeace falat épített vagy hogy Gyurcsány egy hétig éhezett?

Itt van öt ember, akikkel versenyeznie kell a csuklóvastag srácnak, ha meg akarja szerezni a trónt.

Árok Kornél

Régen a Szolidaritás, most a szociáldemokraták mindenre kapható arca, a volt tűzoltó a célhoz szentesíti az eszközt. Láncolta már magát a Parlamenthez, tüntetett bohócruhában és baltával a fejében, legutóbb pedig meggyújtotta magát.

Budaházy György

Budaházy egyszer robotként dobott igazán nagyot, amikor házi őrizetben volt, ezért forradalmi sajtótájékoztatót tartott: a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt kiállították a ruháját, arra egy laptopot tettek, Budaházy pedig ezen keresztül, Skype-on beszélt a Magyarok nyilai nevű szervezet ellen folytatott perről.

Dániel Péter

photo_camera Fotó: Dániel Péter / Facebook

A feltétlen gyurcsányistából Izraeli menekültté váló egykori ügyvéd eszköztára annyira gazdag, hogy különdíjat érdemelne, hiszen annyira extrém, hogy kizárta az ügyvédi kamara, és Gyurcsány is megtagadta. Dániel Péter eleve azzal lett híres, hogy kaszinótojást kent a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatára, majd ketchupot locsolt az alaptörvény asztalára. Később nagyban játszott: lekurvázta Wittner Máriát, majd vörös festéket öntött Horthy Miklós faszobrára. Legutóbb painttel rongált szobrot.

Nagy Kriszta (Tereskova)

2006 őszének legviccesebb pillanata lenne, ha igaz volna: a rohamrendőrök mögött Nagy Kriszta leszarta a Parlamentet. A kép valószínűleg photoshoppal készült, ezért sajnos nem a legviccesebb. Az ötletért így is jár az elismerés.

Szepesi Miklós Zsolt

loki-haha

Ádegy. A debreceni ultra és a Fidesz 2010-es képviselőjelöltje a télen néhány társával meglátogatta a Hallgatói Hálózat gyűlését, és akkora politikai kabarét nyomott le, amilyet még Hofi sem tudott volna az Esti Showderben. Ádkettő.