Van 8 magyar bankár, aki 1 millió eurónál is többet keres

gazdaság
2013 július 16., 08:02

300 millió forintnál is többet keresni egy év alatt? Lehetséges! A magyar bankszakma 8 nagyágyújának is sikerült. Az Európai Bankhatóság (EBA) hétfőn tette közzé, hogy hány európai bankár keresett egymillió eurónál is többet 2011-ben. Ez a 2008-as válság óta élénken foglalkoztatja a nyugati sajtót, hiszen rengeteg közpénz ment el a bankok megmentésére, és irritálóan sokat keresett sok olyan bankár, aki csődközeli helyzetbe vezette intézményét.

Az EBA listája szerint 3175 olyan bankár volt 2011-ben, aki egymillió euró felett keresett. Elsöprő többségük (2436 közülük) Nagy-Britanniában dolgozik.

Az EU alábbi országaiban viszont nincs bankár, aki egymilliót keresne: Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Málta és Szlovénia.

A nyolc magyar remekül kereső bankár átlagos jövedelme 1,471 millió euró volt 2011-ben. (wsj, portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.