Rejtélyes haláleset rettentette meg a bostoni maffiaper tanúit

bűnügy
2013 július 19., 10:00
photo_camera Stephen Rakes (balra) útban Whitey Bulger tárgyalására.
REUTERS/Brian Snyder

Szerdán délután holtan találták Bostonban Stephen "Stipo" Rakest. Azt egyelőre még nem tudni, mibe halt bele, a holttestén nem találtak külsérelmi nyomokat. A rendőrség öngyilkosságra gyanakszik, de családja szerint a halottnál nem találtak se telefont, se pénztárcát, és még a kocsiját se találják.

Az 59 éves férfi egy nappal azután vesztette életét, hogy kiderült, mégsem tanúskodhat a bostoni maffaifőnök, az FBI téglájaként védettséget élvező James "Whitey" Bulger perében.

Rakes egy alkoholkereskedést vezetett, amit állítása szerint Whitey bandája, a Winter Hill Gang erőszakkal próbált átvenni. Ezt szívesen elmondta volna a tárgyaláson is, de az ügyészség végül ismeretlen okokból kihúzta a tanúk listájáról. Ez őt nagyon feldúlta.

Rakest utoljára a tárgyaláson látták kedden. Délután fél háromkor egy sms-t küldött Michael Donahue fiának, Tommynak. Donahue Bulger egyik áldozata volt. Rakes az SMS-ben is azon dühongött, hogy ejtették a tanúk listájáról.

"Feldúlt volt, hogy nem mondhatja el a történetét. Régóta várt már rá, hogy megtehesse. De nem gondolom, hogy ez olyasmi, ami miatt valaki öngyilkos lenne. Valami nem stimmel ezzel a történettel, nagyon nem stimmel" - mondta Tommy Donahue.

Donahue anyja ehhez annyit tett hozzá, hogy a per összehozta Bulger áldozatait.

Olyanok lettünk, mint egy család, mi, Bulger áldozatai. Stephen Rakes jó ember volt. Szomorú nap ez, és nagyon aggaszt, hogy mi történhet a fiaimmal.

Rakes halálhírének napján, csütörtökön amúgy fontos pillanatához érkezett volna a per. Aznap tanúskodott volna a Puskás, Stephen Flemmi, Bulger legfőbb katonája. Rakes amúgy Flemmi ellen vallott volna, azt állította, hogy a Puskás fenyegette pisztollyal a lányát, hogy átadják a boltot. Bulger egy másik katonája, Kevin Weeks a múlt héten azt vallotta, hogy Rakes vádja hamis.

Hogy ki kicsoda a bostoni maffiaperben, arról itt olvashat bővebben.

Via ABC News

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.