Itt a magyar Applemutyi

gazdaság
2013 szeptember 13., 20:52
comments 2

Nehéz eldönteni, hogy Horvát "Handrás" András a magyar Steve Jobs-e, vagy csak az egyik legőrültebb evangelistája.. Applerajongó-körökben a blogja majdnem akkora alapvetés, mint Schaffer "Plastik Media" József ősblogja, csak Handrás még nála is többet foglalkozik az Apple-lel. Ami érthető, hiszen ebből él. És ma kiderült, hogy a cégét egyesítette az ország legnagyobb Apple bolthálózatával, amivel a magyar Apple-kereskedelem nagy része a kezébe került.

Ő csinálta meg az XMS nevű Apple-termékekkel kereskedő céget, ami egy Hegedűs Gyula utcai boltból mára két Apple Premium Reseller üzletté bővült. Handrás egy Magyarországon tök szokatlan embertípusba tartozik: rendes vállalkozó, aki fogta magát, és a semmiből csinált egy sikeres céget. És bármennyire ijesztő is sokaknak az egész Apple-fanatizmus, vagy Handrás személyisége, valószínűleg ő egy sokkal egészségesebb országban is gazdag lenne már. Egyrészt azért, mert ügyes vállalkozó, másrészt azért, mert érdekes ember.

"Reggel 8 körül Judit ébresztett. Meglepődtem, mert éreztem, hogy korán van még, fél 10-re volt csak beállítva az iPhone ébresztőórája.
Leült mellém az ágyra és nagyon halkan ezt mondta:
-Nagyon rossz napod lesz ma, Steve meghalt…"

Handrás: Egy éve ment el Steve

Ma Handrás bejelentette, hogy az ő cége és egy másik nagy Apple bolt, az iSTYLE (ezt csak most írom így le, hogy érződjön a koncepció, a továbbiakban pedig maradok a választás lehetőségénél) egyesül, amivel Tamás Gábor Istyle ügyvezetővel kapásból megcsinálták Magyarország legnagyobb Apple kereskedőházát.

A bejelentés eleve nagyon furcsa volt. Handrás abban a keynote stílusban nyomta le, amit Steve Jobs tett elég ikonikussá. Hasonló stílusú szlájdokkal és hasonló színpadi mozgással. Sőt, még a három termék-egy termék poént is elsütötte, amivel a fenti videó kezdődik (sőt, még vicces is volt, én legalábbis nevettem). Az ilyen előadásoknak van egy elég erős New Age hangulata, és bármilyen termék fanatikus imádata ijesztő tud lenni, de ennek ellenére is profibb volt az egész, mint amire a legtöbb nagy péercég képes.

photo_camera Forrás: Almalap blog

Magyarországon három Apple Premium Reseller cég van: az Istyle, az XMS és a Starking. Az Almalap blog tök jól összeszedte, hogy ezek a cégek mekkora árbevétellel zárták az elmúlt pár évet. Az új Istyle ezek szerint a legnagyobb és a legkisebb APR összeolvadása lesz, amivel kapásból megszerzik a magyar Apple-piac nagy részét. A két cégnek együtt hat üzlete lesz az országban, ami úgy jön össze, hogy az XMS két boltja beolvad az Istyle négy üzlete mellé. A Starkingnek ennél kettővel kevesebb boltja van.

A pénzügyi részről nem nagyon beszéltek. Főleg arról nem, hogy pontosan mit takar az, hogy a két cég összeolvadt. Handrás annyit mondott, hogy ketten együtt fogják vezetni az üzleteket és együtt írnak majd alá mindent, de az XMS, mint cég létezni fog, csak nem ő számláz majd a boltokban.

És nyilván Handrás viszi majd a közös cég online marketingjét is, ami elég jó döntés, hiszen a saját cége nagyrészt az ő személyisége miatt lett sokkal ismertebb, mint a két nagyobb APR.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.