Facebookon kuncsorog pénzért a román-magyar meccsre különvonatot szervező ultra

bűnügy
2013 szeptember 15., 11:19

Ennél ma már nem lesz szórakoztatóbb hír: a román-magyarra indított vonatút főszervezője a Facebook-on kér pénzt a többi szurkolótól, mert hazafele úton milliós károkat sikerült okozniuk a vonaton.

Mint tudjátok,ahhoz,hogy a vonat ki tudjon gördülni a Keletiből,1,5 millió FT személyi hitelt kellett felvennem.( Ez főleg annak köszönhető,hogy rengetegen mondták vissza a túrát a feliratkozók közül....
Ezen kívül történt rongálás is a vonaton ,aminek a költségét szervezőként szintén nekem kell állni.
Viszont erre nincs keretem a törlesztőrészletek mellett.

- kezdődik az év egyik legjobb levele. Majd pedig jön a felhívás, aki ott volt, és tud segíteni, az küldjön valamennyi pénzt.

Fogjunk össze, hogy legközelebb is együtt utazhassunk a válogatottért!
Kiss Péter, szervező, Szurkolóibusz.hu, Carpathian Brigade

- zárul végül a levél.

photo_camera MTI/Rosta Tibor

A vasúttársaság korábban közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a vonatkocsik hosszú ideig ki lesznek vonva a forgalomból, olyan mértékben rongálták meg azt a Bukarestből hazafele tartó szurkolók.

Az nem világos, hogy a kár mekkora részét okozták a vonatot megdobáló román drukkerek, de a MÁV a vonatot bérlő szervezőktől várja a kártérítést.

Update: Közben levélben jelentkezett az utazást szervező Kiss Péter, és felhívta a figyelmünket arra, hogy a MÁV kiadott egy nyilatkozatot, melyben az áll, hogy a magyar szurkolók csak 350-400 ezer forintos kárt okoztak. A hivatkozott nyilatkozat több forrás szerint is a MÁV-Vonatösszeállítás Facebook-oldalán jelent meg, mi azonban ott már nem találtuk.

E szerint azonban a vonatokat nem is kell kivonni a forgalomból, csupán javítások várnak rájuk.

(via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.