Giró-Szász: A közműcégeket nem államosítják, hanem megveszi őket az állam

POLITIKA
2013 szeptember 23., 07:06
comments 1

Nincs szó a közműcégek államosításáról vagy kisajátításáról, az állam megfontolja az egyes szolgáltatóknak a tulajdonuk értékesítésére tett ajánlatát - mondta Giró-Szász András hétfőn reggel az M1 Ma reggel című műsorában, jelentette az MTI, írta meg a 444, ahonnan majd átveszi a Cink.hu, a Gawker és végül az M1. Remélhetőleg.

Szóval a kormányszóvivő szerint

  • ha az állam a szerepvállalás mellett,
  • a piaci szereplő pedig a tulajdonának értékesítése mellett dönt,
  • akkor ez a "két elképzelés egymásra találhat".

"Az államszocializmusban ezt tényleg államosításnak hívták" - mondta Giró-Szász, de azt is mondta, hogy ez most nem az.

 

UPDATE: kijött az MTI-ben angolul is! Itt a kulcsmondat:

"During the communist era, this was indeed called nationalisation, but in this case we cannot talk about expropriation."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.