Azt gondoltuk, a pártkasszába kell ennyi pénz

POLITIKA
2013 szeptember 25., 11:13
comments 13

Egy vállakozó testvérpár, egy kerületi alpolgármester és a felesége. Ők beszélgetnek a legújabb hangfelvétel-botrányon. A vállalkozókról azt mindenképpen tudni érdemes, hogy a cégükkel szerződött a kerület az önkormányzat tulajdonában lévő lakóépületek és intézmények felújítási munkálataira, összesen 480 millió forintért. A kerületi alpolgármesterről pedig azt, hogy miután összekülönbözött a polgármesterrel, megfosztották minden jogkörétől. A feleségről az egész beszélgetés során annyi derül ki, hogy nem szokott a zavarosban halászni. Viszont azokról nagyon sok szó esett, akik nem is kávézgattak az asztalnál.

Mit kértek a vállalkozók? Az idősebb testvér először is egy kávét, amire az alpolgármester sima vízzel tromfolt. Aztán kiderült a lényeg: a testvérpár érdekeltsége komoly, majdnem 500 millió forintos szerződést kötött ugyan a kerülettel, de abból 20 százalékot ("sarc zsé") vissza kellett osztani a kerületi vagyonkezelő első emberének, Ráadásul a vagyonkezelő nemcsak a sarc zsére tartott igényt, hanem azt sem fizeti ki, amivel tartozik. Nagyjából 40-50 millióról van szó. Így pedig nem tud megegyezni a csődügynökséggel a csődeljárás alá került cég .

Rohadt görény, arcátlan görény

A kerületi vagyonkezelő első emberéről a következő dolgok hangzanak el: szemét, tetves kis patkány, rohadt görény, arcátlan görény. És hazudik is, mert az elképzelhetetlen, hogy egyedül csibészkedett volna anélkül, hogy a polgármester tudott volna róla. A vagyonkezelő főnökét behajtónak nevezi a vállalkozó: "Oda kellett hordani a lóvét, megmondom őszintén, becsület szavamra, nem hazudok, 100 millió forint lett elhordva. Úgy zsebbe." Az alpolgármester szerint sincs ez így rendben: "Be a vagyonkezelőbe? Hát ez bátor ember. Bazdmeg, ezt nem hiszem el. A pofátlanságnak is van határa."

A polgármestert már az alpolgármester előtt megkereste a vállalkozó. Ezt a beszélgetést a polgármester hangját utánozva idézi fel: "Jaj, hát én nem tudok semmit. Húsz százalék? De geci ez a ..." Már a saját hangján azt fűzi ehhez hozzá: "Hát őneki 5 se kellett volna, elég lett volna a 2! - mert ugye körülbelül így működne korrektül. Nyugaton is van ilyen, én is dolgoztam Németországban".

Mert hogyha én valakivel seftelek, akkor legyek gerinces és ne menjek tönkre.

Kiderül még néhány dolog a cég tulajdonosáról, a testvárpár fiatalabb tagjáról. Például az, hogy az üzlettársa gyerekkori barátja a miniszterelnöknek. A maga módján próbált is segíteni. "De ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet a Viktorral se megbeszélni".

"Az elején azt gondoltuk, hogy azért kell ilyen mennyiség, hogy a pártkasszába - mert ugye hát mindenre gondolhat az ember. De ezek lenyúlták simán, ezek nem adtak oda senkinek semmit. Ezek szerint neked se!"

A kegyvesztett alpolgármester ezen nagyot nevet, nem őszintén, inkább megerősítve a feltételezést: "Legendásan jóban vagyunk".

El fogja taposni

Értetlenkednek amiatt is, hogy a polgármester "miért ilyen fasz - már elnézést -", hogy egy másik kerületi politkus cége is munkát kap ebben a városrészben. Szerintük a városvezető amúgy nem lesz se országgyűlési képviselőjelölt, se polgármesterjelölt. Főként azért, mert az egyik kormánytag - aki, hogy segítsük kicsit a tájékódást, egy zárjegyes termék oszágos kereskedelmi hálózatának újraszervezésében volt aktív - el fogja taposni, mert belemászott egy komolyabb üzletbe.

A polgármester-jelöltségre egy mostani kerületi alpolgármester lehet esélyes, nem az, aki az asztalnál ül, hanem egy másik, "dehát az is egy fasz", ráadásul nem is a kerületben született, most sem ott él.

A mocskos kommunisták legalább egymást nem nyírták ki

A vállalkozó nem titkolja, hogy fideszes, segített is egy, korábban a miniszterelnök közvetlen környezetében dolgozó politikus vidéki kampányába. Annyira nem akárkiről van szó, hogy ennek a politikusnak még a születésnapjára is elment a miniszterelnök. De hiába a pártszimpátia, a vállalkozó csalódott, el is panaszolta egy országgyűlési képviselőnek: "ezek az előző gecik legalább egymást nem basztatták - mondon, hagyták élni és élni hagyni." Ugyanez majdnem szó szerint mégegyszer:

"Ezek az előzőek - a rohadt mocskos kurva kommunista banda - én utáltam őket - ezek legalább egymást nem nyírták ki. Bassza meg már."

Végül néhány rövid jó hír a végére:

  • A vállalkozó fiának remélhetően lesz állása. A beszélgetés közepén hozta szóba, hogy segítsen már munkát találni az alpolgármester. Az IBS-en végzett angol nyelven. "Akkor bank". "Valamit nézünk".
  • A vállalkozás amúgy lehet, hogy mégsem megy csődbe, mert az indiai követség három év után végre kifizet egy rendezetlen számlát.
  • A vállalkozó példaképe nem Lenin, hanem vitéz nagybányai Horthy Miklós.
  • Az elkeseredett vállalkozó szerint azért nagy baj nincs, újra simán nyer majd a Fidesz. Fogadott is erre egy barátjával, "szoci, de attól még lehetünk barátok. Leülünk kártyázni néha meg egyéb" százezer forintba.

Ha a Google-ben most elkezdenénk kereseni, ezeket néznénk: Zugló, Papcsák Ferenc, HBF Építőipari Kft.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.