Ez nem pár cigány kölök csínytevése volt

bűnügy
2013 szeptember 30., 17:48
comments 9
  • Szeptember 25-én szerdán kocogás közben megtámadtak, megerőszakolták, és kötéllel megfojtottak egy 36 éves nőt Soroksáron.
  • K. Kriszta este hat óra felé indult kocogni. Mivel nem ért haza időben, a férje, egy volt rendőr, bejelentette az eltűnését a rendőrségen.
  • A rendőrség 14 fős nyomozócsoportot állított fel a gyilkos felkutatására. Elterjedt, hogy öt személyt állítólag elfogtak, de a police.hu-n lévő rövid közlemény szerint a gyanúsítottakat még nem kapták el.

Norbi kijátssza a cigánykártyát

A Facebook aranyakoszorús lájkvadásza, Schobert Norbert kezdte felplankolni a múlt héten még csak rövid rendőrségi hír formájában megjelent sztorit. Onnan terjedt tovább a hír. A volt rendőr, ma táplálkozási szakértő posztjában a halálbüntetést visszaállítását forszírozta, és cigány elkövetőket gyanúsított meg a brutális bűncselekménnyel. Ezt írja:

Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt.

photo_camera Két asszony gyújt mécsest a helyszínen. Kemény arccal bizonygatják, hogy nem félnek idejönni.

Első találkozás – kitervelt szexuális bűncselekmény

Egy volt rendőrbe akadtam bele a soroksári Szigetdűlőben, a bűncselekmény helyszínétől pár száz méterre biciklizett. Mikor megszólítottam, gyanakodva végigmért, majd igazolványt kért tőlem.

Első felvetése az volt az üggyel kapcsolatban, hogy nem érti ebből a borzalmas esetből most miért nem lett akkora botrány, mint a Bándy Kata-ügyből. Miközben elkísért a gyilkosság helyszínére azt mesélte:

Itt nőttem fel, itt játszottam gyerekként. Soha senkinek nem kellett félnie ezen a környéken.

Több cigány család is ideköltözött az utóbbi években, és ő nem is csodálkozik, hogy a cigányokat gyanúsítják, de szerinte ez itt kizárható.

Ez nem pár balhés helyi cigány kölök csínytevése volt. Azok mobilokat, meg színesfémet szoktak itt lopni.

A gyilkos vagy gyilkosok szerinte a lehető legtökéletesebb helyszínen és időpontban csaptak le. Pont ott, ahol elkezdődik a fás, bokros rész, ami takarja őket, és ahol a futóútba belefut egy autóval is járható földút. Tehát gyorsan el lehet menekülni a helyszínről. Megcsörrent a telefonja:

De ne izgulj, vigyázok magamra, nyugi. Semmi bajom. Tíz perc és otthon leszek. puszi

A volt rendőr ismeri a családot, és ott volt a megemlékezésen is, amit 29-én, vasárnap tartottak, és amin az áldozat családja is megjelent.

Senki nem tudott semmit. Mindenki csak bámult maga elé. Csak egy bizonyos párt helyi képviselői kezdték el sutyorogni, hogy az etnikumok voltak. De nem. Ez egy olyan ember lehetett, aki nagyon jól ismerte a környéket. Ismerte Kriszta szokásait, hogy mikor jár futni, és lesben állva várt rá.

photo_camera Az út majdnem üres, pedig állítólag sokan szoktak itt futni és biciklizni.

Második találkozás – a hajléktalan, perverz gyilkos teóriája

A hatalmas réten, amit keresztül szel a bicikliút, van három vagy négy kunyhó. Hajléktalanok húzzák meg magukat bennük. Az egyiktől nem messze már ott állt Janecskó Kata az Index.hu riportere. Neki mesélt egy pár egy szintén a környéken csövező magas, szőke hajléktalanról, aki nekik azért gyanús, mert ruhákat hozott a pár hölgy tagjának, de pont fehérneműket, meg bugyikat. Mondták is neki, hogy ne ilyen dolgokat hozzon, hanem mondjuk pulóvert. Szóval ez elég perverznek tűnt nekik. Egyébként az ő kunyhójuk áll a legközelebb a helyszínhez, de nem hallottak semmi gyanúsat aznap éjjel.

photo_camera Az egyik hajléktalankunyhó. Nem voltak otthon.

Harmadik találkozás

Egy idős biciklistát szólítottunk le az úton. Ő is ismerte Krisztát. Ő a szerdain kívül csak egy bűncselekményre emlékszik a környéken.

Egy anyukát és a gyerekét szállítottak le a kerékpárjukról. Azt ellopta valaki. De ilyesmi...soha..

Sírni kezdett, majd fenyegetően az öklét a magasba emelte.

Azért is járok itt föl-le, hogy ha meglátom, akkor...

Azon túl, hogy mindenki, akivel beszéltünk mélyen meg van rendülve, a helyiek attól félnek a legjobban, hogy nem találják meg a gyilkost, és többé nem érezhetik magukat biztonságban a környéken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.