A miniszterelnökségen nem olvasnak több Népszavát

politika
2013 október 04., 11:48
comments 2

Dühös közleményben borult a miniszterelnöki hivatal: szerintük a Népszava "politikai célzattal", névtelen köztisztviselők mögé bújva próbált meg feszültséget kelteni a miniszterelnökség dolgozói között.

A lap ma reggel arról írt, hogy a Lázár János vezette miniszterelnökségen kötelezővé tették a közszolgáknak, hogy 7.30-tól 17.30-ig dolgozzanak. Ezt a miniszterelnökség nem cáfolta, de ugyanakkor szerintük nincs is semmi baj. Még maga Lázár államtitkári kinevezése után rendelte el az újfajta munkaidőt, világos feltételeket teremtve ezzel.

A közlemény szerint egyrészt

Az itt dolgozó munkatársak számára a kormányfő támogatása megtiszteltetést jelent, a munkáltatói intézkedéseket teljes mértékben elfogadják. Ebből kifolyólag, teljességgel elfogadhatatlan, hogy a Népszava egyértelműen politikai szándékkal megsérti az itt dolgozó munkatársak önérzetét, elhivatottságát. Aki ezzel a gyakorlattal nem tudott egyetérteni, annak lehetősége volt a közigazgatáson belül máshol elhelyezkedni.

Másrészt meg a magyar emberek nagy többsége napi 8 óránál többet dolgozik, ugyanez pedig joggal várható el az államigazgatásban is,

mint ahogyan az amerikai emberek hasonló elvárásokat fogalmaznak meg az elnöki adminisztrációval szemben, vagy a német emberek a kancellárián dolgozókkal szemben.

Majd pedig zárul a közlemény:

A fentiekre való tekintettel, a Miniszterelnökség a mai nappal haladéktalanul lemondja a Népszava előfizetését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.