Kirúgták az amerikai nukleáris csapásmérő erők parancsnokát

külföld
2013 október 11., 17:06

A hivatalos indoklás szerint a légierő vezetésének megrendült a bizalma Michael Carey dandártábornokban. Amihez azt is hozzátették, hogy a nukleáris töltettel szerelt rakétákkal nincs baj, biztonságban vannak.

A szűkszavú, cserébe homályos közlemény szerint Carey-t "egy ideiglenes szolgálati megbizatásán mutatott viselkedése" miatt váltották le. Ennek nem volt köze a csapásmérő erőhöz, és nem volt szexuális természetű.

Szerdán a haditengerészetnél is kirúgtak egy tengernagyot, aki a haditengerészet nukleáris erőit felügyelte. Őt illegális sportfogadáson érték.

Carey a 20. Légierőegység parancsnoka volt, ami az Egyesült Államok interkontinentális rakétákkal felfegyverzett csapásmérő egysége. Az amerikaiaknak 450 atomtöltettel szerelt interkontinentális rakétájuk van hardrendbe állítva. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.