Kedves diákok, ne hozzatok magatokkal fegyvert az ünnepségre, mert a miniszterelnök úr is ott lesz!

vallás
2013 október 16., 17:09

Senki sem gondolta, hogy a szalézi rend működteti a legkeményebb iskolákat Magyarországon.

A Szalézi szerzetesrendnek több iskolája is van itthon.

A Szalézi nemcsak tanító, de nevelő rend is, fontos értékük a fegyelmezettség, a szakmaiság, pedagógiájuk pedig a bizalom, a családiasság, és az érzelmi biztonság megteremtésére épül, ezért a jövőben tudás mellett erkölcsi tartást is szereznek diákjaink

Ezt Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök mondta, mikor idén szeptemberben átvették a Számalk szakközép irányítását.

Na most a bizalom pedagógiája nekem egyelőre nem jön át. Abból a levélben semmiképpen, amit a szakközép vezetője küldött a diákoknak Sándor István hétvégi boldoggá avatási ünnepségéről.

Kedves Tanulók,

Mint ismert 2013. október 19-én a budapesti Szent István Bazilika előtti téren SÁNDOR ISTVÁN boldoggá avatása történik.

A BOLDOGGÁ AVATÁSI ÜNNEPSÉGRE VALAMENNYI TANULÓNKAT MEGHÍVJUK ÉS ELVÁRJUK!

Az ünnepségen részt vesz az állam és kormányfő is, továbbá magas rangú egyházi vezetők, éppen ezért nagyon nagy biztonság kell legyen. Kordonnal lesz körbevéve a Bazilika előtere és csak kapukon lehet bemenni, ahol ellenőriznek minden résztvevőt.

Nem lehet senkinél fegyver, hangoskodásra használható eszköz, és semmi olyan, ami megzavarhatja az ünnepséget, vagy mások testi épségét veszélyezteti (ezek elkerülésére átvizsgálják a csomagjainkat). A rendezvényt a TEK (Terror Elhárítási Központ) biztosítja.

Az ünnepség előtt találkozzanak az osztályfőnökükkel és vele együtt menjenek be és foglaljanak helyet (az osztályfőnök ellenőrzi a hiányzást is).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.