Ingyen sör és videógagek a Kétfarkú Kutya nagygyűlésén

POLITIKA
2013 október 19., 21:02

Szombat délután tartotta nagygyűlését a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet téren. A viccpárt két és fél órás maratoni performanszsorozattal igyekezett megfelelni a bírósági döntésnek, amely szerint túl komolytalanok a hivatalos bejegyzéshez. A békebeli szilveszteri műsorstruktúrát idéző program a zene mellett megpróbálkozott a stand up műfaján belül is nagyot alkotni. Majdnem sikerült.

mkkp2

  • 16.50 Szpottoltuk Hozé urat, az internetes celebritást, aki egy „Púzni jöttem! Büdeset! E!” feliratú táblával pózolt. A sliccéből egy virsli lógott.
  • 17.10 Az egyik MKKP-aktivista „Békeharc” feliratú táblával elbotlott egy kiálló aknafedőben. A fedőt visszahelyezték, személyi sérülés nem történt.
  • 17.28 Kétfarkú kutya alakúra szaggatott mézest osztogattak a jelenlevőknek.

A meghirdetett kezdés után több, mint fél órával Sickratman és az Intimtrió koncertje nyitotta a programot. „Azért szeretjük ezt a pártot, mert csak okos embereket vonz magához.” – mondta Sickratman, aki többször is kinézett a közönségben álló műsorvezetőre instrukcióért, hogy meddig kell játszaniuk. A szándékoltan amatőr kivitellel való poénkodás egyébként egyik vezérmotívuma volt az eseménynek. A másik az a sláger volt, hogy minden politikus lop.

Hat óra után bejelentették, hogy már csak három perc van hátra a nagygyűlés hivatalos kezdetéig. A színpad előtti füves területen nem gyűlt össze stage diving-ra alkalmas tömeg, ezért a távolabb bámészkodó közönséget a szervezők a „pogótérbe” invitálták.

A performansz Mátyás király metapoénokkal teletűzdelt, élő bejelentkezésével folytatódott. Az ehhez hasonló videóbejátszásokkal egyáltalán nem spóroltak a szervezők, a többségnek azonban nem nagyon sikerült megugrania még a Bagi--Nacsa duó kevésbé erős korszakának színvonalát sem, pedig láthatóan sok energiát fektettek a produkcióba.

mkkp1

A videótömegből kiemelkedett „Budai Gazdag Bulcsú” ál-kampányvideója, ami tényleg vicces volt. Ezután az MKKP elnöksége felolvasta a párt 2013-as, update-elt ígéreiteit. Sok egyéb mellett lesz wifis sör, Nemzeti Sivatag a Deák téren, tíz százalékkal magasabb pedagógusok, illetve huligánbarát stadionok építése is szerepel a párt országújító programjában. Kiderült, hogy azoknak, akik a vicckavalkád mögött valódi tartalomra számítottak, csalódniuk kell, ugyanis az MKKP külföldi előképeitől eltérően tényleg nem fogalmazott meg érdemi programot. Mindezt közös GDP-növelés követte a jelenlevő szimpatizánsok bevonásával.

Az esemény csúcsát jelentő szoborleleplezést sikerült sötétedés utánra időzíteni, így a rossz fényviszonyok miatt nem sok látszódott belőle. Az „Ismeretlen koszorúzó politikus szobrát” ezután „meg is koszorúzták” egy csokor rózsával. Szobordöntés nem történt.

A maratoni videóblokkhoz tartozó izlandi ál-körkapcsolást többet nem várták végig, mivel inkább beálltak az ingyen sörért várakozó sorba. A sör egyébként nem volt teljesen ingyen, mivel mindenkinek kellett valamit ígérnie cserébe. Én megfogadtam, hogy idén minden vizsgámon elsőre átmegyek.

Fejér Etelka

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.