A New York Times cikket írt a magyar antiszemitizmus ellen harcoló Fischer Ivánról

Média
2013 október 21., 06:19

A karmesterek maradjanak a karmesterségnél, gondolná a művelt latin, ha tudna valamit Magyarországról. A New York Times _öles_ cikket írt Fischer Iván legújabb darabjáról, a Vörös tehénről. Az opera a tiszaeszlári vérvádról szól, és megpróbál fellépni a magyarok antiszemitizmussal szembeni erősödő toleranciája ellen.

A lap szerint Fischer csak egy a sok művész közül, akik az EU-ellenes kormánnyal szemben lépnek fel. Ide sorolja Schiff Andrást és Alföldi Róbertet is, akit szerinte a homoszexualitása miatt üldöz a jobboldal.

Orbán Viktor a Times szerint kokettál a szélsőjobbal, hogy a választáson megőrizze többségét. A lap Kertész Imrét is idézi. A cikk megértéséhez két további olvasmányt javaslok: egy, kettő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.