Több mint 7 éve a Fidesz az ország kedvence

POLITIKA
2013 november 03., 07:38

87 hónapja vezeti a közvélemény-kutatásokat a Fidesz. Ráadásul idén többször is erősíteni tudott, a szavazni vágyó és pártot is választani tudó emberek körülbelül fele most vasárnap is a Fideszre szavazna. Ilyen még nem volt a rendszerváltás óta, ez rekord hosszú népszerűség. Már a 79 hónapos eredmény is rekord volt, azóta önmaga rekordját múlja felül minden hónapban a Fidesz.

2006 júliusában vette át a vezetést a Fidesz, és azóta minden felmérésben győzelemre áll (és közben 2010-ben győztek is). A rekordról szóló cikkében Magyar Nemzet figyelmeztet is, hogy nem szabad a kormánypártnak elbíznia magát:

"Az elmúlt két évtizedben kormánypárt még egyszer sem állt olyan jól, mint a második Orbán-kormány, ennek ellenére egy percre sem dőlhet hátra a jobbközép alakulat. Még mindig nagyon magas a bizonytalanok száma, és abban az esetben, ha a balliberális ellenzéknek sikerülne gyorsan lezárnia a vitáikat, akkor könnyen látótávolságba kerülhetne a Fidesz–KDNP. Emellett a kormány munkájával való elégedettség is meglehetősen alacsony, de amíg az ellenzék megítélése nem javul hatalmasat, addig a mostani erőviszonyok fennmaradása prognosztizálható." (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.