Kerékpárutak milliókból sehonnan sehova

közlekedés
2013 november 07., 07:37
photo_camera Fotó: Ikvahír Facebook

Magyarországon a kerékpárút-építés még a közműaknák fedelének szintezésénél is komolyabb kihívást jelent az építőiparnak. Jó példa erre Sopron, ahol a vége felé járnak a kerékpárút-hálózat fejlesztésének. A program kiemelkedő eredményei:

  • A Deák téren egyszercsak megszűnik a felfestés.
  • A Csengery utcában a bicikliút a semmiben ér véget.
  • És kedvencünk, a Mátyás király utca, ahol a bicikliút a képen látható két oszlopban ér véget egy kereszteződésben.

A Sopronium szerint további probléma, hogy a kerékpárút építése miatt sok parkolóhely is megszűnt, ezeket "valószínűleg a mélygarázs kívánja kiváltani". A soproniak attól tartanak, hogy a kevesebb parkolóhely miatt csökkenő parkolásidíj-bevételeket az önkormányzat áremeléssel ellensúlyozhatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.