Sehol nincsenek a budapesti dugók az európaiakhoz képest

Tbg
Budapest
2013 november 07., 16:59

Alaposan felborzolta a kedélyeket Tarlós István főpolgármester 20 pontja arról, hogyan lehetne gyorsítani az autós (az ő helytelen szóhasználatával élve: közúti) közlekedést Budapesten, mert hát lassú.

Kíváncsiságból megnézük, mit mutat a Google Maps ą forgalmi helyzetet valós időben ábrázoló térképe Budapesten 17 órakor és más, a magyar fővároshoz méretében hasonlítható fővárosokhoz képest. Piros: dugó, narancs: vánszorgás, sárga: lassú, zöld: haladás.

(Update, 19:07: a lépték ugyanakkora mindegyik városnál.)

BUDAPEST

budapest

BERLIN

berlin

BUKAREST

buchuresti

BÉCS

wien

BRÜSSZEL

bruxelles

PRÁGA

prague

VARSÓ

warsaw

Végezetül pedig itt egy friss uniós lista arról, melyik európai városban állnak az emberek legtöbbet a dugóban:

  1. Brüsszel
  2. Antwerpen
  3. Milánó
  4. London
  5. Párizs

Még több közlekedési infó az európai országokról az INRIX oldalán. Bár a szomszédos országok nincsenek mérve, de a nyugat-európaiakhoz képest egész jól áll Magyarország - már ami a dugókat illeti.

Arról, honnan tud ennyi mindent a Google, itt olvashat. Röviden: a mobiltelefonok cellainformációiból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.