A Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója egy palack bor és két pálinka után küldte el a szemét újságírókat

Média
2013 november 10., 13:45

Az egész úgy kezdődött, hogy Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója levelet írt a Magyarországra akkreditált külföldi tudósítóknak. De nem ám a szokásos unalmas formában. A megszólítás például ez:

Listen shitheads

aztán repül minden a Fucking shitheads-től a Why don't you just fuck off-ig. Angolul nem értő olvasóink kedvéért egyszerűsítsük le annyival, hogy konkrétan elküldte a picsába a Magyarországon dolgozó külföldi tudósítókat, kivéve a tiszteletre méltő kivételt, a BBC-s Nick Thorpe-ot.
valasz

Lovas dühének oka az volt, hogy a tudósítók szerinte nem számolnak be a szocialisták botrányairól, ellenben az antiszemitizmuson, illetve a Jobbik és a kormány kapcsolatán állandóan lovagolnak. Azt Lovas a levelében is elismeri, hogy soha nem volt még ilyen kemény, de most megérdemlik.

Lovassal ezután interjút készített a Heti Válasz.

A teljes cikket sajnos nem olvastam, csak az online-ra kitett verziót, de abból is kiderül, hogy Lovas benne volt a hangulatban, amikor megírta a levelet. Szó szerint ezt mondja:

Egy jó palack bort és két kupica pálinkát is ittam aznap a vacsorához, aztán úgy három perc alatt megírtam a levelet. Rögtön el is küldtem a tudósítók egyesületének.

Why don't you just fuck off

A levelet teljes terjedelmében az Átlátszó közölte, íme:

Listen Shitheads, that is, all foreign correspondents in Budapest with a few and truly honorable exceptions, such as Nick Thorpe of the BBC:

I have never ever been  as rude in my life as I am being now in any article, or in any "official" letter addressed to anyone, unlike so many of  your friends and trusted sources in the left-liberal media.

But you, fucken shitheads, deserve it. At least once.

You have just failed to report on the gigantic scandals of the Socialists, rocking the country, in trying to frame Fidesz in the Baja elections, or former PM F. Gyurcsany's public admission that MSZP, when he was at its helm, received funds secretly from outside Europe,  while, just to earn your keep,  you are writing reams about everything else than - as usual -  the events that really move Hungary and the electorate.

Some examples, assholes:

Hongrie-manifestations-politique,PREV
La gauche hongroise unie, au moins le temps d'une manifestation
(PRESENTATION,ACTUALISATION)
Par Géza MOLNAR
=(PHOTO ARCHIVES)=
ATTENTION - ajoute déclarations du parti de Bajnai ŕ l'AFP ///

or

http://www.welt.de/politik/ausland/article121038974/Warum-ein-Judenhasser-zum-Judentum-konvertiert.html or

I hope the next week, just to compensate for your silence on issues that really matter and would matter to your readers who get the same fare from you all the time, you will write a dozen of articles on anti-Semitism in Hungary, and the collusion there between the government and Jobbik.

Why don't you just fuck off, or, as, supposedly, we live in a democracy, eat shit to change your diet ordered by your editors?

Kind regards,

Istvan LOVAS
Brussels correspondent
Magyar Nemzet

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.