A szegedi kollégiumhimnusz öt legfontosabb pillanata

cukiság
2013 november 10., 13:01

Lassan egy napja nem tudunk felocsúdni abból, hogy a magyar bulipop már soha nem lesz ugyanolyan, mint az Éjjel-nappal Budapest-Szeged című szám előtt.

kopaj_2

A szegedi Károlyi Mihály Kollégium hatodik emeletének dala bentlakásos Nicki Minajként tarolta le a partihimnusz-piacot. Mi, hogy van, aki még nem látta? Akkor először is nagyon gyorsan:

Utána pedig következzen a videó öt legnagyobb pillanata.

5. A lisztfüstfelhő

liszt

Kapásból a legőszintébb pillanat az egyik legjobb. A szám első klasszikus o-o-o-i értelemben vett kirobbanásánál erőteljes bulifüst borítja be a teret. Na de miből jön, füstgépből, pezsgőágyúból, meg csillámpor-rakétából? Még véletlenül sem: a fiatalok búzaliszttel szórják meg egymást. Annál pedig, hogy egy emeletnyi szegedi egyetemista lakótelepek tövében ugrál egymásra búzalisztet szórva, tényleg nehéz nagyobb trúságot kitalálni.

4. Egy méterre pattan a lány

Ugyanebben a füstfelhőben történik a képernyő bal oldal oldalán az imádnivaló jelenet, amiben a fekete pólós lányról úgy pattan vissza mellette táncoló diáktársa, mintha egy falnak szaladt volna. Egy pillanatra talán meg is lepődik - na de nem ebben a videóban lennénk, ha nem folytatná rögtön ugyanonnan. Mutatjuk.

3. A kalapos király

dezso

Lehet azt mondani, hogy eléggé csajközpontú ez a videóklip, de méltatlanság lenne figyelmen kívül hagyni a közepe táján az őrületig bulizó kalapos fiút. Egyértelműen látszik, hogy ezen a bulivonaton ő a masiniszta. Azt pedig, hogy mekkora partikormányzóval állunk szemben, jól mutatja az is, hogy a bulibárd kiásása mellett marad ideje néhány tanárian elegáns faszozás kivitelezésére is. Ráadás: nekem valamiért egyértelműen az indexvideós Dezső András jut róla eszembe!

2. A pufi a buli csúcspontján

pufi

Ez a lisztes trükk haladó szinten beadva. A legnagyobb őrület közepén előkerül egy zacskó rágcsálnivaló, de a fiatalok megint nem tévednek el a státuszszimbólumok között. Bizony, mindenki jól látja, az ott egy

zacskó extrudált kukorica.

Tökéletes.

1. Becsúszik egy kisebb hiba

kopaj_1

Ez pedig már az őszinteségnek egy olyan fellegvára, ahova a mai popiparban a legbátrabbak is csak ritkán merészkednek. A tanár uras részben belépő lány a lehető legrosszabbkor kezdi énekelni a szövegét. De amint észreveszi, ettől a lehető legkevésbé jön zavarba, sőt, talán még jobban bedobja magát. Felvenni egy ilyen kis hibáért újra, meg kijavítani? Ugyan már, ez nem Hollywood, hanem

a hatodik emelet.

A Kollégiumi Pajkosságokon egyébként minden emelet megcsinálta a maga videóját, amiket itt lehet megnézni, de talán a többiek sem sértődnek meg, ha azt mondjuk, hogy ez a produkció kiemelkedett a mezőnyből.

Ahogy egy kommentelő írja a Youtube-on:

gyerekek

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.