Rengeteg pénzt rejtett a neten vásárolt asztal, a rabbi visszaküldte az egészet

külföld
2013 november 11., 20:29
comments 16

Az Egyesült Államok népszerű licitoldalán, a Craigslisten vásárolta meg Noah Muroff rabbi azt az asztalt mindössze 200 dollárért, aminek egyik eldugott rekeszében rengeteg pénz lapult. Zacskóba csomagolva hevert ott 98 ezer dollár, amit a feleségével közösen fedeztek fel, amikor kénytelenek voltak szétszedni az asztalt, mert az nem fért át egy szoba ajtaján.

Muroff New Haven egyik középiskolájában dolgozik rabbiként. Elmondása szerint feleségével rögtön egymásra néztek, és annyit mondtak, hogy nem tarthatják meg ezt a pénzt.

Ezután felhívták az asztal eredeti tulajdonosát, és visszaadták a pénzt. Ő amúgy örökségét rejtette korábban el asztal belsejébe, majd teljesen elfeledkezett az egészről. (via Mashable)

Az esetről videóriportban a WTNH News számolt be:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.