Újabb videóbotrány a hazai közélet horizontján

politika
2013 november 25., 18:48
  • Az Együtt 2014 vasárnap juttatott el egy közleményt az MTI-hez, amiben azt írták, hogy a párt egyik aktivistája által rögzített videón két kikockázott férfi beszélget arról, hogy kislétai közmunkásokat béreltek fel ötezer forintért, hogy Bajnai ellen tüntessek.
  • A felvétel egyik állítólagos szereplője ma nyilatkozott a Híradónak, és azt mondta, nem a polgármester fizetett neki, hanem a videó készítői, ráadásul rögtön tízezer forintot.
  • Az Együtt 2014 Facebook-oldalára ma délután felkerült egy bejegyzés, amiben a videó készítője név nélkül nyilatkozik arról, hogy a felvétel valódi, és ezt akár független bíróság is vállalja.
  • Este pedig a párt közleményben jelentette be, hogy nyilvánosságra fogják hozni a teljes, vágatlan felvételt, amiből szerintük mindenki megállapíthatja majd, melyik verzió az életszerűbb: "az operatőr tanított-e be egy négy perces beszélgetést, vagy az, hogy a polgármestertől anyagi függésben levő közmunkást bírták rá eredeti kijelentésének megváltoztatására."

Valahol itt tartunk most, holnap biztos újabb fordulat jön!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.