Egy év szünet után újra lesz nyomtatott Newsweek

Média
2013 december 04., 12:57

newsweek

#LASTPRINTISSUE

Ezzel a twitteren elterjedt tagelésre utaló címmel jelent meg 2012. november 31-én a Newsweek utolsó nyomtatott száma. A lap megszüntetése logikusnak tűnt. A Newsweek addigra már két éve szimbiózisban élt egyik kedvenc hírforrásunkkal, a Daily Beasttel. Így amikor a Beast főszerkesztőjét, Tina Brownt kinevezték a Newsweek élére, ő beszántotta a hetilapot, ami netes magazinként élt tovább.

A kísérlet kudarcot vallott

Gazdaságilag támadhatatlannak tűnt a döntés. A Newsweek igazi veszteséggyár volt. De ez azután sem változott, hogy a lapot már nem nyomtatták ki. Egyes hírek szerint a lap úgyis negyvenmillió dollár veszteséget termelt, hogy már nem is nyomtatták. Brownt augusztusban kirúgták, a Newsweeket pedig eladták az IBT médiának.

Az IBT pedig úgy döntött, újra nyomtatásba kerül a hetilap. Az új főszerkesztő, Jim Impoco szerint az első lapszám januárban vagy februárban jelenhet meg, és 64 oldalas lesz. Az üzleti modell az előfizetőkre épít a hirdetők helyett. A lapot "boutique termékként" határozzák meg, vagyis kicsi, de fizetőképes piacra szánják.

Ez a tervezett példányszámon is látszik. Az IBT 2014 végére százezres példányszámmal tervez. 2012 júniusában, fél évvel a megszűnés előtt még 1,5 millió példányban fogyott a Newsweek. (Via New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.