"Na bazmeg, már megint meghalt a Mandela…."

POLITIKA
2013 december 08., 11:54

Nem könnyű egy miniszterelnök élete. Ha például meghal egy világhírű, legendás politikus, mint például a dél-afrikai Nelson Mandela, akkor el kell menni a temetésére. Pedig temetésre szinte senki sem jár szívesen.

A cseh miniszterelnök, Jiří Rusnok sem. Eléggé elkenődött, amikor kiderült, hogy Mandela meghalt. Már nem a politikus halála miatt, hanem mert tudta, hogy valószínűleg neki kell majd elrepülnie a temetésére. Ezt a problémát boncolgatta a Parlamentben Vlastimil Pick védelmi miniszterrel. Csak nem tudta, hogy felveszik a beszélgetést.

Na bazmeg, már megint meghalt a Mandela….

Nézd oda most akkor ki fog menni?

Nagyon remélem, hogy az elnök, haver. Totál kivagyok, hogy oda kell mennem.

Tizenegyedikén, szombaton lesz...most még megyek enni, aztán lesz egy vacsorám is, de bazmeg, totál fosok, hogy el kell mennem. Semmiképp nem akarok ott lenni. Semmiképp. Tizenkilencedikén aztán mehetek Brüsszelbe. És aztán még bazmeg, nem tudom, a távolság is, ott van a picsába. Nem tudom, hogy milyen járatok vannak arrafelé..

Bazmeg, de ki fogja ezt az egészet fizetni?

Hát ez szörnyű, remélem, nézd, remélem, hogy Miloš összeszedi magát, hogy akar valahogy menni és elmegy. Az orvosai tuti azt fogják mondani, hogy ne menjen.

(Cseszlovák Kém)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.