Egy éve történt az Ikea majom

ÁLLAT
2013 december 09., 09:43
comments 3

2012. december 9-én tűnt fel egy torontói áruházban az a kabátos makákó, aki nagyjából az első fotó után az év leginternetebb dolga lett.

ikea1

Mi történt azóta?

A Darwin nevű majom egy menhelyen van, tulajdonosa, Yasmin Nakhuda azóta sem adta fel a harcot érte. Mivel a majom vadállatnak számít, a kanadai törvények alapján nem lehet őt visszaadni Nakhudának. A tulajdonos azért perel, mert szerinte a hatóságok kicsalták tőle a majmot.

Nakhuda, aki egyébként ügyvéd, a fiának tartja Darwint, és azt mondja, igazságtalanság, ami történt.

ikea2

Szeretem, és vissza akarom kapni

- mondta, de a torontói The Starnak nem is akart interjút adni, mert "nem médiafigyelmet keres, csak vissza akarja szerezni Darwint."

Az emberként nevelt majom egyébként lassan kezd majomként viselkedni a menhelyen. Más makákókkal még nem merték összeereszteni, mert "nem akarták vállalni a felelősséget azért, ha rosszul sül el", de már annak is nagyon örültek, hogy makákóhangon kommunikált társaival.

A majom most 19 hónapos, és azóta nem láthatta a nyilvánosság, hogy a menhelyre került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.