Orbánt is érdeklik a busás jutalmak

POLITIKA
2013 december 10., 15:55
comments 4

Nem mernénk jósolni, de aligha fogja teljesen rendben lévőnek találni a miniszterelnök utasítására a szerdai kormányülésre készülő jelentés, hogy állami cégek vezetői havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapták a tavalyi munkájukat elismerő prémimumként. Hétfőn a Blikk írta meg, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankban Baranyay László azóta lemondott vezérigazgató 19,2 millió forintos prémiumot kapott, helyetteseinek 17-18 millió forint jutott a tavalyi munkáért. A bank dolgozói között tavaly összesen 190 millió forintot, az idén 179 milliós jutalmat osztottak szét.

A MÁV Zrt.-nél a 25 vezető tisztségviselő mindegyike kapott prémiumot, ráadásul a munkaszerződésében kikötött maximumot. A legnagyobb jutalom Dávid Ilona vezérigazgatónak jutott, 19,2 millió forint. A többi munkavállaló 25 ezer forintos vasutasnapi jutalmat kapott. A cégnél a prémimumokat azzal indokolták, hogy sok évtized után tavaly először ért el pozitív, 2,9 milliárd forintos üzemi eredményt a vállalat.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csillag Tamás 10,8 millió forintot kapott.

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülésre soron kívüli jelentést kért Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől arról, hogy milyen jutalmakat és prémiumokat fizettek ki a közigazgatásban és az állami cégeknél - közölte az MTI érdeklődésére Giró-Szász András kormányszóvivő kedden.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.