Robotarzenált vett a Google: Elkelt a Boston Dynamics

Tbg
Egyéb
2013 december 14., 07:46
comments 12

Mindenki megnyugodhat, megszerezte a Boston Dynamics nevű céget a Google. Tudják, ez az a gyártó, amelyik a Pentagon számára készített eddig kutató és félelmetes hangokat kiadó robotokat.

Ügető vasállatai több alkalommal is bejárták a világsajtót: a vadmacska, a csimpánz, az Atlas mentőrobot, az emberszabású Petman, vagy a félelmetesen gyors Nagykutya. Hát most mindez a Google-é lett, adta hírül pénteken a New York Times. Azt nem tudni, mennyit fizetett a BD-ért a Google.

A jövő fantasztikus távlatokat nyújt!

- kommentálta a hírt Andy Rubin, az Android oprendszer volt vezető fejlesztője, aki márciusban váltott, most a Google robotikai részlegét vezeti.

Az Engadget újságírója pedig megjegyzi, ebben senki sem kételkedik, arra viszont mindenki fenemód kíváncsi, mit kezd majd a béka segge mögé is elügetni képes katonai robotokkal az emberiségről legtöbbet tudó számítástechnikai cég.

photo_camera )

(Engadget)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.