A Külügyminisztérium duzzog az osztrák korona-világbotránygate miatt

politika
2013 december 19., 11:50
comments 26

Tegnap írtunk arról, hogy a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái a bécsi magyar követségen a koronával szórakoztak, és ezzel provokálták Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövetet, aki kínjában csak nevetett. Szalay-Bobrovniczky, miután az esetről beszámoltunk, hivatalos válaszban határolódott el.

Most a Külügyminisztérium is beszállt a szokásos diplomáciai szellemháborúba, ezzel a közleménnyel:

„Hazánk bécsi nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince helyesen járt el akkor, amikor az osztrák közszolgálati televízió műsorában provokáció érte Magyarország nemzeti jelképét, valamint az országot képviselő misszióvezető személyét.

Magyarország Külügyminisztériuma nem foglal állást az osztrák közszolgálati televízió műsorának készítőiről, továbbá azokról sem, akik egy ilyen műsort humorosnak találnak.

A Külügyminisztérium meggyőződése, hogy a műsorban megjelenített, szánalmas gúnyolódás, semmi esetre sem szabad, hogy ártson az osztrák és a magyar nép közötti hagyományos barátságnak és rokonszenvnek. A Külügyminisztérium a két állam és nemzet közötti kapcsolatok elmélyítésén dolgozik, és Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet is ugyanebben a szellemben végzi munkáját.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.