Eladták a Tv2-t

Média
2013 december 21., 10:21
comments 29

Hogy kinek, az titok. Papíron Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató vette meg.

photo_camera Ő Yvonne Dederick. A Tv2 egyik új stróman tulajdonosa. Fotó: Facebook

Az Index írta meg, hogy mára váratlanul összehívta a csatorna munkatársait a vezérigazgató. Simon itt jelentette be a tulajdonosváltást. Azt állítólag maga is elismerte, hogy nekik nem lett volna annyi pénzük, hogy megvegyék a német ProSiebenSat1-csoporttól a csatornát. Azt viszont nem árulta el, hogy akkor kitől kapták a pénzt. Annyit mondott, hogy magyar tulajdonosok kezébe került a Tv2.

Régóta arról szólnak a hírek, hogy Fidesz-közeli cégek vennék meg a második számú kereskedelmi csatornát. Ez valószínű forgatókönyv, de semmit biztosat nem lehet tudni. A több egyéb médiacsoportban, így a konkurens nélkül maradt Class FM-ben is érdekelt, a Közgép-elnök Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Infocentert sejtették a vásárlási szándék mögött.

Komoly érdeklődő volt egy ideig a svéd Modern Time Group is (a Viasat az övék). Éppen akkor jelentette be a kormány a kereskedelmi tévékre tervezett reklámadó ötletét, amikor a svédek konkért tárgyalásokat folytattak a németekkel a Tv2-ről. A bejelentett extraadó lényegében ellehetetlenítette volna a keresdedelmi tévéket. Ebből szépen csendben időközben visszatáncolt a kormány, az új tulajdonosnak nem kell számolnia vele.

Az Index tízmilliárd felettire saccolja a vételárat, annak ellenére, hogy veszteséges a Tv2, 2010 és 2012 között 18 milliárdos mínuszt termeltek. Simon a munkatársainak nem árulta el, hogy mennyiért cserélt gazdát a csatorna.

A hírre reagálva Algebraicvarietyshow már el is készítte a Tv2 új logóját, igazán klassz lenne, ha tényleg ez lenne majd.

photo_camera Forrás: Algebraicvarietyshow.tumblr.com

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.