Enyhítették a kínai egykepolitikát

külföld
2013 december 28., 07:15
comments 2

Mától hivatalosan is lehet két gyereke azoknak a pároknak, melyek tagjai közül legalább az egyik szintén egyke volt. Korábban erre csak akkor lehetőség, ha egyik szülőnek sem voltak testvérei.

photo_camera Fotó: Tauno Tohk / Flickr

Annak pedig, ha egy gyereket nem ismernek el hivatalosan Kínában, súlyos következményei vannak, és élete nagy részét szellemként kell élnie - erről itt írtunk részletesebben.

A kínai parlament döntött az átnevelő munkatáborok felszámolásáról is. Ezek 1957 óta működtek, és főleg kisebb bűnökért lehetett ide kerülni, akár bírósági ítélet nélkül is évekre. Az Amnesty International szerint ugyanakkor ez inkább csak látszatintézkedés, mert az illegális börtönök és agymosóközpontok száma közben nő. (Reuters/Shanghaiist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.