Meghalt Henry

gyász
2013 december 29., 18:36
comments 4

Henry 82 éves volt. Henri Rechatin halálát Maurice Vincent francia szenátor, Saint-Étienne polgármestere jelentette be.

A francia férfi az Alpok, a Grand Canyon és a Niagara-vízesés fölött is egyensúlyozott. Egyszer végiggyalogolt egy drótkötélen, ami kabinokban a 3842 méter magas Aiguille du Midi hegycsúcsra szállítja a turistákat. A Niagara-vízesés fölött 1975-ben egy olyan emelvényen egyensúlyozott, amit a barátja által vezetett, egy kifeszített drótkötélen végigguruló motorkerékpárhoz erősítettek, miközben a felesége a vállára helyezett rúdról lógott.

Többször is magas épületek vagy szakadékok szélén egyensúlyozott egy szék két hátsó lábán, két felfordított üvegpoháron, amik maguk is üvegpohárra állított széken voltak. Az egyik ilyen mutatványát 1996-ban a 44 méter magas moszkvai Rosszija szélén adta elő.

Hasonló produkcióval ünnepelte 65. születésnapját is az Alpok égig érő sziklás csúcsai közt.

Az egyensúlyozóművészt Franciaországban leginkább arról ismerik, hogy 1973-ban hat hónapot töltött egy szupermarket fölött kifeszített kötélen szülővárosban, Saint-Étienne-ben.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.