Michael Schumacher síelés közben bukott, megsérült a feje

sport
2013 december 29., 12:10
comments 4

Súlyos balesetet szenvedett franciaországi síelésén Michael Schumacher. A 44 éves, hétszeres világbajnok F1-es versenyzőt kórházba szállították, fejsérülést szenvedett. A jelentések szerint már eszméleténél van, de sérülése mértékéről egyelőre senki sem nyilatkozott.

"Egyelőre nem tudom, milyen súlyos a sérülése" - mondta Christophe Gernignon-Lecomte, a Meribel sítelep igazgatója. Egyelőre azt se tudta megmondani, hogy Schumacher a kijelölt pályákon, vagy azokon kívül szenvedett-e balesetet. Az eset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

A Meribel sítelep Savoie megyében, a Tarentaise-völgyben van. Luxusszállóival igen népszerűnek számít a gazdagok körében. (Via Daily Mail)

UPDATE 14:17:

Gernignon-Lecomte legfrissebb nyilatkozata szerint Schumacher délelőtt 11 óra 7 perckor bukott, pályán kívül.

"Egy sziklának ütközött. Volt rajta sisak. A mentők 11:15-kor már ott voltak. Helikopterrel vitték kórházba. Megrémült, aggódott is, de magánál volt. Gerincsérülése lehet, de nem túl súlyos" - idézi a Daily Mirror.

A képen Michael Schumacher látható sífelszerelésben 2008. január 11-én. Fotó: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.