Az NSA minden adathoz hozzáfér az Iphone-okon!

külföld
2013 december 30., 19:44
comments 25

Újabb és újabb részletek derülnek ki arról, hogy milyen kütyüket használ az NSA. A Spiegel és Jacob Appelbaum újabb és újabb leleplezésekkel állnak elő - Appelbaum, aki Spiegel cikkének a társszerzője a hétvégi hamburgi hackerkonferencián is mondott érdekeseket.

Kezdjük a talán legtöbbeket érintővel:

Az NSA teljes hátsókapus hozzáférést épített bele az Iphone-ba. A Dropoutjeepnek elnevezett kis programocskával gyakorlatilag minden, az Iphone-nal folytatott kommunikációt megszerezhetnek. Az NSA konkrétan 100 százalékos sikerrátával büszkélkedik, ha arról van szó, hogy egy Iphone adataihoz férjenek hozzá.

Iphone-ja van? Nincsenek titkai!

De mondok mást. Ha számítógépet használ,

akkor sincsenek titkai.

A Spiegelben bemutatott NSA-s katalógus egyik kedves darabja egy Éjjeliszekrénynek (Nightstand) nevezett kütyü, amivel akár 13 kilométerről be lehet hatolni bárki számítógépébe, már ha azon éppen be van kapcsolva a wifi.

nightstand

Az Éjjeliszekrény a Windows hibáit kihasználva jut be a távoli gépbe, amivel aztán az NSA kénye-kedve szerint azt csinál, amit csak akar.

Appelbaum a hackerkonferencián azt mondta, így akár drónokról is behatolhatnak bárki számítógépébe - bár szerinte is valószínűbb, hogy egy kevésbé feltűnő furgont használnak álcázásnak. (Via The Verge, The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.