Jól megmondták a magyarok a nekik munkát kínáló Audinak

gazdaság
2014 január 06., 16:02
comments 246

Október végén írta ki álláshirdetését az Audi Hungária, amelyben több száz új munkatársat kerestek hamarosan nyíló új járműgyárába. Ilyen gáláns ajánlat Magyarországon ritkán van. Az Audi az egyik legnagyobb árbevételű, és így egyben az egyik legtöbbet adózó magyar cég, amely ráadásul rendszeresen támogat mindenféle, a magyar emberek szívének kedves célokat is. Ha ők nem tömnék ki pénzzel a győri kézilabdacsapatot, az nem nyerte volna meg 2013-ban a Bajnokok Ligáját, Görbicz Anita már rég külföldön játszana, és ha nem lennének hasonlóan gálánsok a helyi focicsapattal, ők sem lehettek volna magyar bajnokok tavaly.

Amikor egy ekkora cég ekkora bővítést tervez, az ünnepnap a teljes magyar gazdaságnak. Az ország GDP-jének jelentős százaléka a német vállalat itteni beruházásainak köszönhető. Az október végén meghirdetett álláshirdetés kommentjei közt azonban ennek nem sok nyoma van, és a hozzászólásokat érthetetlen módon nem moderáló Audira rázúdult Magyarország minden esze és szakértelme. A legjobbak következnek, de három hónap alatt még egy rakás brilliáns komment termelődött, érdemes mindet végigolvasni.

A poklot a nagyon jól értesült József szabadította el, aki már előre tudja, mennyit lehet egy ilyen multinál keresni.

audi1

A még jobban értesült Gábor még megpróbált egy kis józan észt vinni az eszmecserébe. Mintha erre lett volna bármi esélye.

audi2

Ezek után jött Ádám, aki nemcsak a magyar, de a nemzetközi helyzettel kapcsolatban is biztos információkkal rendelkezett.

audi3

A tipikus magyar átok. Mindig van, aki nálad jobban tudja. András például Ádámnál.

audi4

Attila nem méltatta észérvekre ezt a mocskos, álláskínáló bandát.

audi5

Ezek után jött Zsolt, aki belső, szupertitkos infókkal villantott.

audi6

Dani egy utolsó, kétségbeesett kísérletet tett, hátha még vissza lehet rántani a beszélgetést a józan ész területére. Azért ő sem állta meg, hogy ne mondja el, mi a Véleménye, és mi Bassza A Csőrét.

audi7

Zsolt nagyon jól érezte, hogy ez az a pillanat, amikor igenis bele kell keverni az ügybe a politikát, akár tud az ember értelmesen fogalmazni, akár nem.

audi8

Ezzel az irányváltással Dávid is egyetértett a maga karakán, ellentmondást nem tűró módján.

audi10

Jenő egy váratlan szálat bevonva bizonyítja, amit már eddig is sejthettünk. Bizony annál a híres-neves Audi Hungáriánál is mindig a KISEMBER szívja meg, nem a hatalmasok!

audi11

Albertből nem is Albert szól, hanem maga a Keserűség,

audi12

László költői kérdést tett fel, de Norbert nem hagyta annyiban, és lecsapta a kelet-európai magas labdát.

audi13

A ravasz Gábor megpróbált egy kis iróniát csempészni a beszélgetésbe,

audi14

Bali azonban nem volt vevő az olcsó szellemeskedésre. Ki lenne vevő az olcsó szellemeskedésre, amikor épp megjelenik Magyarországon a rabszolgatartás?

audi15

Tamás előhúzza mellényzsebéből az adu ászt. Érthetetlen, miért kellett idáig várni erre a pofonegyszerű, mindent vivő érvre.

audi16

László nem hagyja magát, és megfújja az ellenállás harci kürtjét.

audi17

Sándor nemcsak a kiírt állásokra trtja magát alkalmasnak, hanem véleménye szerint HR-esnek vagy IT-szakembernek is simán beférne az Audihoz.

audi18

Henrik a vitában egyszer már felmerült érvet igyekszik xenofób eszközökkel nyomatékosítani.

audi19

Tamás nem szeretné, ha a vitában elsikkadna, hogy bizony más politikai erők és német autómárkák sem jobbak a Deákné vásznánál.

audi20

Károly ezzel nagyon egyet tud érteni, és csak úgy séróból sorolja a további közismert rabszolgatartókat.

audi21

A rabszolgatartás egy dolog, Laci azonban úhy látja, még súlyosabb járvány ütötte fel fejét a Kisalföldön: a VADKAPITALIZMUS:

audi22

Sándor szerint Győrben nem is autógyártás folyik, hanem a közvagyon lenyúlása.

audi23

Új szín a vitában. László általános gyógyírt kínál nemcsak az Audi-problémára, hanem az ország valamennayi gondjára-bajára.

audi24

Pétert aztán nem lehet megvezetni, ő átlát a szitán, és pillanatok alatt le is leplez bármit.

audi25

A vitát pedig végül György zárja le egy olyan huszárvágással, ami ellen nem lehet védekezni.

audi26

Magyarország-Németország 6:0 (bombagólokkal!)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.