350 korrupt rendőrt mozdítottak el Ankarában

külföld
2014 január 07., 10:40

A valaha volt legnagyobb mértékű átszervezés történik az ankarai rendőrségnél azóta, hogy múlt hónapban komoly korrupciós botrány rengette meg a török kormányt. 350 rendőrt helyeztek át keddre virradóra az ankarai rendőrségtől. Az elmozdítottak között van a pénzügyi csalások, a csempészet és a szervezet bűnözés elleni részlegek nyolcvan vezető tisztjét is. Helyükre, a mintegy 250 vidékről jött rendőrt állítják szolgálatba.

photo_camera AFP PHOTO / OZAN KOSE

A december közepén kirobbant megvesztegetési botrány után kormányhű üzletembereket és három, azóta lemondott miniszter gyermekét vették őrizetbe, több száz rendőrt elbocsátottak, vagy vidékre áthelyeztek. A botrány fő motívuma a városi építések korrupciós ügyei legtöbbször Erdogan kormányfő alá tartozó lakásalaphoz fűzödik. A pályázati csalások és megvesztegetések utáni titkos nyomozás több mint egy éve zajlik. Politikai elemzők szerint az ügy mögött a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja és Fethullal Gülen hitszónok vallásos mozgalma közötti feszültség állhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.