Az állam szerint attól is biztonságosabbak lesznek a dohányboltok, ha elégszer elmondják, hogy nem is raboltak ki olyan sokat

POLITIKA
2014 január 08., 15:50
comments 29

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a trafikosoknál érdeklődik, hogy mit csináljanak a rablások miatt. Majd gyorsan beleszövik a kérdőívbe, hogy nincs is olyan sok rablás.

A boltosoknak elvileg január 10-ig kell válaszolnia arra a kérdőívre, amit az állami Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. küldött nekik. Nyilván ez az egyeztetés, amiről hétfőn beszéltek.

dohanykerdoiv1

 

Az egész holmi tényleg nem nagyon bonyolult, két oldal. Az elsőn arról érdeklődnek, hogy hol található a trafikos boltja, és hogy milyen biztonsági berendezéseik vannak.

A második oldal már érdekesebb, itt kérdezik meg a boltosokat, hogy szerintük mit kéne tenni. Valamiért fel sem merül, hogy a baloldal tehet a rablásokról.

dohanykerdoiv1

"Szóval a trafikosok szájába adják majd, hogy ők kérték az ajtóról levett fóliát. Bár azért mi bejelöltük a rendőrségre bekötött riasztót is :) Még egy dolog: "kommunikálni kellene, hogy nem átlagon felüli a dohányboltok elleni támadások száma". Ha ezt kommunikálnák, akkor ez azt jelentené a bűnözőknek, hogy még simán jöhetnek betörni, mert nem átlag feletti. Én azt szeretném, ha azt kommunikálnák, hogy sok trafikbetörés van, és erre kiemelten figyelnek is a rendőrök."

Ezt egy dohányboltot üzemeltető olvasónk írta a kérdőívvel kapcsolatban.

Engem mondjuk az is érdekel, hogy a napi egy-két támadás, az mihez képest nem "átlagon felüli". Szerintem Magyarországon drogkereskedőket nem rabolnak ki olyan gyakran, mint trafikot, pedig náluk tuti nincsen rendőrségre bekötött riasztó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.