Milliárdos áfacsalás nyomaira bukkant a cukoriparban a Magyar Nemzet

gazdaság
2014 január 13., 06:41
comments 7

Ha Győrből átgurul egy kamion a szlovák határon, hogy onnan átpapírozás után visszahozza a cukrot, amivel még Magyarországon megpakolták, akkor a húszezer forintos benzinköltséggel szemben kétmillió forint hasznot hozhat az áfacsalóknak. Legalábbis Hájos László, a Magyar Cukor Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese szerint.

Hájos szerint a magyar boltokban kapható cukor 80-90 százalékát utaztatták.

És most már tényleg utaztatják, mert régebben gyakran azon buktak le, hogy a cukrot elvileg szállító kamionok a tachométer alapján lebuktak - kiderült, hogy nem is járták meg az utat.

Szóval most már ténylegesen is utaztatják a cukrot. Van olyan is, hogy az ötvenkilós csomagokban kivitt cukrot Szlovákiában egykilós csomagokra szedik, és úgy hozzák vissza. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.