A Jóistenkének köszönhetjük az internetet

TECH
2014 január 23., 14:31
comments 20

A remek hírről maga Isten címzetes államtitkára, Ferenc számolt be. Az argentin PR-szakember és pápa egy csütörtöki közleményében leszögezte, hogy az internet "isten ajándéka", amely segíti a párbeszédet.

Ferenc szerint az elképesztő léptékű technikai fejlődésnek köszönhetően különböző társadalmi csoportok, különböző vallású emberek is kommunikálhatnak egymással, és ez egyszerűen SZUPER!

A pápa ugyanakkor azt is megemlítette, hogy bizony az internetnek is van negatív hatása. Például a közösségi média elszigetelheti a felhasználókat családjuktól és barátaiktól. És hogy akiknek nincs hozzáférésük ezekhez a modern csodákhoz, azok bizony lemaradhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.