Kimondta a bíróság, lehet neonácizni a Jobbikot

POLITIKA
2014 január 28., 11:37
comments 69

fawltyhitler

Karsai László történész 2011 decemberében az ATV reggeli műsorában neonácinak nevezte a Jobbikot. A Jobbik 2012 nyarán beperelte. Első fokon a Jobbik nyert, mert a bíró szerint Karsai "teljesen öncélúan és ezért indokolatlanul" nevezte neonácinak a Jobbikot.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla viszont megváltoztatta az ítéletet. Az indoklás szerint nem tisztázott a "neonáci" fogalma. És bár Karsai az ítélet szerint elmulasztotta érvekkel alátámasztani az állítását, az első fokú bíróságnak nem lett volna joga állást foglalnia egy ilyen történelmi, társadalmi vitában.

Az ítélet jogerős, de a Jobbik, ha akar, a Kúriához fordulhat felülvizsgálatért. A Jobbik jogi képviselője még nem tudta megmondani, hogy élni kíván-e a jogával. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.