Moszkvában végzett határőrtiszt 50. születésnapján durrogtattak Budapesten

POLITIKA
2014 február 03., 06:25
photo_camera Horváth László
Fotó: L. A. C. Holding

Szombat este tíz órakor robbanások zaja töltötte be a várost. A durranásokat Óbudán és az Őrs vezér tere környékén is hallani lehetett.

Az ittlakunk.hu értesülései szerint Horváth László ünnepelte a születésnapját a Nemzeti Galériában, több száz meghívott előtt.

Hogy kicsoda Horváth?

A szombaton 50. születésnapját ünneplő férfi

Kazasztán tiszteletbeli konzulja;
a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület igazgatósági tagja;
a Vidékfejlesztési Minisztérium tanácsadója;
a Kunszövetség tiszteletbeli nagykövete.

Horváth az első Fidesz-kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank igazgatótanácsi tagja volt. Saját cége, a L. A. C. Holding saját bevallása szerint "pénzgyártással" foglalkozik.

Horváth, mielőtt üzletembernek állt, a létező szocializmusban a moszkvai Határőtiszti Főiskola hallgatója, később a Belügyminisztérium alkalmazottja volt. Eredeti végzettségét tekintve repülőgép-műszerész.

A Horváth tiszteletére tartott tűzijátékot a szemtanúk szerint a Várkert bazár elől, a Dunáról lőtték fel - egy kis hajóról, amit a rendőrség motorcsónakja biztosított.

Az Index beszámolója szerint a robbanásokat még Pilisborosjenőn és Rákoscsabán is hallották, és még több olyan helyen is, ahol az augusztus 20-i nagy tűzijátékot se szokták. A Fővárosi Katasztrófavédelem szerint ez a szokatlan dél-délkeleti szél miatt volt, ami messzire elvitte a hangot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.