A csapatvezető lánya miatt megbontották a magyar női váltót

sport
2014 február 10., 08:25
comments 22
photo_camera Áder János köztársasági elnök, valamint Darázs Rózsa (balra) és Heidum Bernadett gyorskorcsolyázók, Darázs István szakágvezető (b3) és Balogh Péter vezető csapatorvos.

Ma lép jégre először a jó helyezésre is esélyes rövidpályás magyar női gyorskorcsolya váltó Szocsiban, a 3000 méteres elődöntőben, de áll a bál. Öten mentek ki az olimpiára, de csak négyen vehetnek részt a futamban. És hiába a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia-négyes harcolta ki az olimpiai részvételt, utóbbi végül kikerült a csapatból, és a helyére Darázs Rózsa, a szakágvezető Darázs István lánya került be.

Darázs Rózsa nem potyautas, voltak jó eredményei korábban, a 2010-es téli olimpián például vele lett ötödik a csapat. A mostani olimpia első válogató versenyén is a csapat tagja volt, de miután kizárták a váltót az ellenfél szabálytalan akadályozása miatt, a Darázs Rózsa bejelentette a visszavonulását. Viszont végül nélküle is kijutott Szocsiba a csapat, Darázs Rózsa helyén már a 19 éves Kónya Zsófiával. Ebben a felállásban lettek bronzérmesek is a drezdai Európa-bajnokságon.

Az olimpiai részvétel miatt aztán Darázs visszatért, de a csapat keretébe - és most már a versenyen induló négyesbe is - bekerülő korcsolyázó és a másik négy lány között annyira fagyos a viszony, hogy nem is köszönnek egymásnak, az olimpiai eskütételnél nem is egymás mellett álltak - írja a Blikk.

photo_camera Kónya Zsófia, aki kimaradt a csapatból

A történethez az is hozzátartozik, hogy Kónya Zsófia nem teljesen egészségesen érkezett meg Szocsiba. Darázs István szakágvezető - Darázs Rózsa apja - még pénteken azt mondta, hogy "mindenki megfelelően dolgozik, az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren és a váltóval bronzérmes Kónya Zsófia is már 90 százalékos állapotban van a betegségét követően." Azt is nyilatkozta, hogy ő és két kollégája dönti majd el, ki indul a versenyen. Végül Darázs Rózsa mellett döntöttek.

A döntést a MOB honlapjának Telegdy Attila edző indokolta:

És ami talán mindennél fontosabb. Aki jégre lép, az már minimum 1,6 millió forintos állami jutalomban részesül, mert a legrosszabb esetben is nyolcadik lesz a csapat. Ha előrébb végeznek, amire jó esélyük van, a prémium tovább nő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.