Janukovics: Megállapodtunk

külföld
2014 február 21., 06:05
comments 21

Az ukrán elnök kiadott egy közleményt, miszerint az éjjel megszületett a megoldás az ukrajnai válságra.

Viktor Janukovics ukrán elnök, a három EU-s külügyminiszter (a lengyel, a francia és a német) illetve az ukrán ellenzék vezetői egész éjjel tárgyaltak. Több európai vezető (Cameron brit miniszterelnök, Merkel német kancellár) és maga Janukovics is telefonon egyeztettek Putyin orosz elnökkel is. Joe Biden amerikai alelnök is beszélt az este Janukoviccsal.

A megállapodás mibenlétéről hivatalosan nem közöltek semmit.

Nem hivatalosan az terjed, hogy 10 napon belül nagykoalíciós kormány alakul, vagyis az utcai tüntetéseket támogató ellenzék is benne lesz. Továbbá még az idén választásokat tartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.