Egy Tesla tulajdonosa ingyenes árammal tölti a luxusautóját

autó
2014 február 24., 15:56
comments 85

Nemrég készült ez a fotó a budapesti Széchenyi téren, amin egy Tesla Model S elektromos autót töltenek az ELMŰ egyik ingyenes töltőállomásánál.

tesla ingyenáram

Most nyolc hasonló berendezés üzemel közterületen, egy-egy ilyennél 1,5-6 óra alatt tölthető fel egy autó akkumulátortól, töltőkábeltől és a töltőoszloptól függően. Egy feltöltés 400-500 km-re elég. Az Elmű-Émász csoport 2010 óta telepített töltőállomásait 2014 végéig használhatja ingyen bárki.

Az E.Onnak is vannak ilyen töltőállomásai, ezek viszont nem valami használtak: havi 2-3 töltés fordul elő egyenként 500-1000 forintért.

A Tesla Model S egy nagyon drága amerikai kocsi, ami 4,2 másodperc alatt van százon. Itt lehet olvasni az első magyar Tesla-tulajról, de most már több is van, egy hónapja egyszerre kettő is parkolt egy nemzeti dohánybolt előtt. A múlt hónapban egy Tesla pedig rokkantkártyával parkolt az Opera előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.