Ha minden jól megy, az Index tulajdonosáé lesz a Takarékbank, írja az Origo

gazdaság
2014 február 27., 09:28
comments 16

A kormány közérdekből nemzetstratégiai ügynek minősítette a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) és a Magyar Takarék Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. (Magyar Takarék) összefonódását, így az ügyet nem vizsgálhatja a Gazdagsági Versenyhivatal, írja az Origo. A Takarékbank állami tulajdonú, 55 százalékos részvénycsomagjára értesülések szerint egyetlen jelentkező van, az pedig nem más, mint a Magyar Takarék, aminek tulajdonosai között ott van Vojnits Tamás cége, az Első Hazai Pénzügyi Szolgáltatásfejlesztési Kft., és Spéder Zoltán bankja, az FHB.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.