Eltűnése előtt visszafordulhatott a maláj repülőgép

külföld
2014 március 09., 06:16
comments 35
photo_camera Vietnami repülőkről keresik az eltűnt gépet.
AFP PHOTO/Thanh Nien Newspaper

Több mint 24 órája tűnt el, de még mindig nem találják a Malaysia Airlines Boeing 777-esét, a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járatot, aminek 239 utassal a fedélzetén veszett nyoma magyar idő szerint még péntek kora este. Mi több, a történet egyre gyanúsabb fordulatokat vesz. A radarfelvételek alapján most úgy tűnik, hogy a gép az eltűnése előtt visszafordult Vietnam partjainál. Így most a korábbinál nagyobb területen nyomoznak a 10700 méteres magasságban eltűnt gép után.

A nyomozók most arra a két utasra koncentrálnak, akik egy olasz és egy osztrák állampolgár ellopott útlevelével szálltak fel a gépre. Az olaszról és az osztrákról már szombaton kiderült, hogy sosem járt a gép közelében. Egyikük útlevelét két éve, a másikét a napokban lopták el Thaiföldön, tehát legalább két utas lopott okmányokkal utazott.

Öt másik utas is gyanús, ők sosem szálltak fel a gépre, de a csomagjaikat feladták. Igaz, azokat az indulás előtt leszedték a gépről.

A nyomozásba beszállt az FBI is, és az amerikai légügyi hatóság szakértői is besegítenek.

A gépen, aminek a roncsait most vietnami és malajziai repülők és hajók, kínai és Fülöp-szigeteki mentőhajók is keresik, 15 nemzet állampolgárai utaztak. Az utasok kétharmada kínai volt. (Via BBC, The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.